• “een ongeluk zit in een klein hoekje, het geluk zit in de rest”

Energie

Ener·gie (de; v)

 

1(natuurkunde) vermogen om arbeid (2) te verrichten
2volhardende geestkracht; veerkracht

Naast mijn werk krijg ik energie van:

  • Buitenspelen. Zeilen met mijn eigen zeilboot (Geuzenvalk), tennis in competitieverband, wandelen, fietsen en skiën.
  • Ideeën brouwen én uitvoeren, zoals bijvoorbeeld:
  • het bakken van de Grootste Stroopwafel Ooit. Ik wilde iets ludieks bedenken en organiseren om mijn stad positief in het nieuws te brengen. Gouda, stad van kaas, kaarsen en stroopwafels. Mijn idee: het bakken van de Grootste Stroopwafel ooit. Volgens origineel recept. Bijna drie jaar heb ik met zes andere stadsgenoten gewerkt aan iets wat technisch eigenlijk niet mogelijk is. Maar het is gelukt. Met een wafelijzer van 2,5 meter en een gewicht van 3.000 kilo. Een hijskraan. Zestig kilo deeg en twintig liter stroop. Op 29 juni 2013 was Gouda een wereldrecord rijker. Mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de Gemeente Gouda en vele sponsors. Ik was verantwoordelijk voor de sponsorwerving, voor communicatie en perswoordvoering. Meer dan 8.000 enthousiaste bezoekers waren getuige van een geweldig evenement. Op een prachtige plek in het oude centrum. En de zon scheen. Ook dat nog. En Gouda was…blij en trots!
  • Deinen & Wijnen op het water. Ik ben een liefhebber van zeilen en sloepvaren. Van water en wind (en zon natuurlijk). En toen bedacht ik ‘Deinen & Wijnen’ op het water, samen met goede vriendin Barbara van Selst, ook een waterliefhebber. Tijdens ‘Deinen & Wijnen’ laten we een groep vrienden of collega’s kennismaken met de schoonheid van de Reeuwijkse Plassen. Wij zijn de schippers en gezamenlijk varen we langs bewoonde en onbewoonde eilandjes, onder bruggetjes en langs rietkragen. Onderweg meren we aan op een idyllisch plekje. Om te dobberen. En natuurlijk te genieten van een glaasje rood, wit of rosé. Daarna vervolgen we de route en brengen we iedereen rozig en voldaan weer terug naar de steiger. Over energie gesproken….
  • Creëren. Van niets iets maken. Van bouwen. En van goochelen met woorden.  Ik schrijf graag! Voor websites, nieuwsbrieven of andere communicatiemiddelen.